aid-logo-1588061136

House J U

“The sun never knew how wonderful it was until it fell on the wall of a building” L. Kahn

The building stands as an statue in a residential parcellation and is regarding individuality and character an outsider in its surroundings. The amorphous appearance offers security for covered terraces and entrance area. The subtle and staggered window details enhance the sculptural character of the house. 

  The floor plan is designed versatile allowing the living rooms on the ground floor to flow over but still be separable by sliding walls. Particular attention was given to a charming and headstrong interior. The house is supplied of green roofs and has the highest levels of energy aware building. The garden is constructed as a restoration of a ‘Kempisch’ landscape with simple native species in a natural environment. The breathable space surrounding the house is hereby enhanced.   

individueel

Location: Malle

Year: 2009 - 2011

Photography: Koen Van Damme