aid-logo-1588061136

Woning J U

“The sun never knew how wonderful it was until it fell on the wall of a building” L.Kahn

Het gebouw staat als een beeld ingepland in een residentiële verkaveling en is qua eigenheid en karakter een buitenbeentje in de omgeving. De amorfe vormgeving biedt geborgenheid voor overdekte terrassen en inkomzone. De subtiele en verspringende raamdetailleringen versterken het sculpturale karakter van de woning. Het grondplan is flexibel opgevat zodat de leefruimtes op het gelijkvloers in elkaar 

overvloeien maar toch afscheidbaar zijn door schuifwanden. Bijzondere aandacht is besteed aan een karaktervol en eigenzinnig interieur. De woning is voorzien van groendaken en de hoogste normen qua energiebewust bouwen.

De tuin is aangelegd als een restauratie van het ‘kempisch landschap’, met eenvoudige streekeigen gewassen in een natuurlijke vormgeving. De ‘ademruimte’ rond de woning wordt hierdoor versterkt.

individueel

Locatie: Malle

Jaar: 2009 - 2011

Fotografie: Koen Van Damme