aid-logo-1588061136

8 Doorzonwoningen

Basisprincipes voor het project zijn compactheid, flexibiliteit en duurzaamheid.

De woningen zelf bestaan uit een gelijkvloers en een verdieping met plat groendak.  Zij hebben een beperkte bouwdiepte van 9 meter. Dit zorgt niet alleen voor compacte woningen, maar ook dat licht & zon volledig door de woning treden.

De structuur is zo opgebouwd dat er slechts  één dragende wand is, en het plan zeer flexibel is. Een spiltrap is in elke woning voorzien, als architecturaal en plaatsbesparende verbinding met de bovenste verdieping.

Een servitudeweg deelt het bouwvolume op in 2 delen.   

Deze voetweg maakt enerzijds een publieke verbinding met de achterliggende doorsteek naar de Vredestraat en zorgt er anderzijds voor dat de achtertuintjes van de woningen eenvoudig bereikbaar zijn te voet of met de fiets.

De woningen worden in een handvorm gevelsteen opgetrokken met houten buitenschrijnwerk en koperen dakkraal. Deze materialen zijn duurzaam en verouderen op een mooie wijze.

Het volledige gebouw wordt voorzien van een groendak. Samen met een doordachte aanplanting van het geheel brengt dit project een stukje leefbaar groen terug naar de stad.

collectief

Locatie: Turnhout

Jaar: 2012 - 2013