aid-logo-1588061136

Alpenwoningen

Het project is een gemeenschappelijke ontwikkeling van 3 gezinnen met een passie voor de bergen. Er werd gekozen om 3 woningen in te planten in een gezamenlijke tuin met moestuin, zitmuur, en  ligweide. De tuin vloeit ten oosten van het terrein voort in het berglandschap ‘le parc des écrins’.

Het terrein is gelegen aan de rand van een eeuwenoude franse ‘hameau’ Ventelon in de franse alpen. De huizen werden minutieus ingeplant in het Alpijns landschap zodat elke entitieit maximaal kan genieten van zowel geborgenheid als van de adembenemende vergezichten. 

  De typologie van de woningen is ontworpen naar de vormentaal van traditionele architectuur. Streekeigen producten als kalkbezetting, leien daken en larikshout werden op een hedendaagse wijze aangewend om met een hedendaagse vormgeving alzo een integratie in het bestaande dorpsweefsel te realiseren. Gevelopeningen zijn met een ogenschijnlijke willekeur geplaatst, maar van binnenuit zorgen ze voor zorgvuldige taferelen op de adem benemende omgeving.  

individueel

Locatie: Frankrijk

Jaar: 2009 - 2011

Fotografie: Katleen Claes