aid-logo-1588061136

Hotelproject Julien

Het hotelproject bevindt zich in de historische binnenstad van Antwerpen. In 2001 werd het eerste pand verbouwd;  na grondige analyse en studie werden er 11 kamers gecrëeerd. In 2008 werd een belendend pand aangekocht om het hotel uit te breiden binnen hetzelfde concept met nog eens 11 kamers, een bar, lounge, vergaderzaal en ontbijt restaurant. Dit resulteert vandaag in een dynamisch en kosmopolitisch stadshotel. Mede dankzij 2 binnenpatios krijgen alle kamers voldoende lichtinval en geborgenheid. Op de gelijkvloerse ruimtes bieden deze patios een rustgevende ‘hortus conclusus’ in de binnenstad.

De gewelfde kelderruimtes werden uitgegraven en bieden plaats aan een SPA en wellness zone,  

de wortels van de eeuwenoude structuur van het pand zijn op deze manier terug zichtbaar. Tevens is er op het dak een publiek dakterras voorzien met een 360° view over de stad.

Het motto 'het gewone buitengewoon' is een bijzondere leidraad geweest bij de vormgeving en inrichting van het hotel. Bestaande archetypes uitzuiveren en gebruiken, geen 'special effects' maar goede elementen optimaliseren.

Ook een strakke budgetopvolging heeft geleid tot een economisch haalbaar project.

commercieel

Locatie: Antwerpen

Jaar: 2010 - 2011