aid-logo-1588061136

Kleuterschool St. Jan Berchmanscollege

Aan de rand van de dorpskern van Westmalle, werd een voormalig schoolgebouw beheerd door de zusters van Celst, volledig gerenoveerd en deels aangepast.

Nieuwe indeling en zichten werden gecreƫerd in de dakverdieping, alsook de gelijkvloerse klassen.

Door plaatsgebrek werd een nieuwe refter met bijhorend sanitair en vergaderzaal toegevoegd aan het bestaande klassieke volume.

De binnenzijde van het monumentale schoolgebouw werd volledig gestript en vernieuwd. Achteraan, langs de groene speelzone, zorgt een nieuwe glazen luifel voor overdekte speelruimte.

De nieuwe refter werd ondergebracht in een rechthoekig volume aan de noordzijde van het gebouw. Deze houtskeletbouw werd bekleed met donkerkleurige houten planken en nestelt zich elegant in tussen de bomen en sluit op eigen wijze aan op het huidige gebouw.

De ambitie van dit project was dan ook om een hedendaags schoolgebouw te verkrijgen, zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke uiterlijk en in te spelen op de bosrijke omgeving.

Bijzondere zorg werd besteed aan het interieur van het gebouw, door het verhogen van de akoestische kwaliteit van de ruimtes, het gebruik van natuurlijke en zachte materialen, fijn maatwerkmeubilair.

publiek

Locatie: Malle

Jaar: 2020

Fotografie: LucidLucid

Visualisaties: /