aid-logo-1588061136

Notariaat DS

Binnen het stramien van de verkaveling ontstond een boeiend volume, met op de begane grond een kantoorfunctie ; notariaat en erboven een woongelegenheid.

De woning heeft een eigen inkomhal met trap en is voorzien van een lift die gemeenschappelijk gebruikte kan worden. Een ommuurde patiotuin of hortus conclusus daktuin zorgt voor een intieme rustgevende sfeer in de woning. Zij is omgeven door grote hoogte raampartijen die licht en lucht geven aan de omringende leefruimten.

Door een intelligente interne organisatie is het publieke en private deel van de kantoren van elkaar gescheiden. De inkomhal met annex wachtruimte en balie heeft zijn privacy tov de eigenlijke werkplekken, dewelke enkele treden lager liggen en zo dankbaar gebruik maken van extra hoogte en contact met de tuin.

De vormgeving en materiaalgebruik is sober en in zachte grijstinten geboetseerd. Voor het interieur werd bijzondere zorg besteed aan een aangenaam werkklimaat, natuurlijke materialen, akoestiek en contact met de tuin.

commercieel

Locatie: Brecht

Jaar: 2012 - 2013

Fotografie: LucidLucid